Ped-café percek

Érdekességszűrés! Itt átment!

 

A neurofeedback, egy agyhullám tréning, amely egyrészt egy terápiás eljárás bizonyos tünetekkel járó állapotok javítására, másrészt egy modern tanulási rendszer, amellyel fokozni lehet az agy teljesítményét. Egy speciális tükör, melyben az agy elektromos tevékenységét látjuk. Másik nevén EEG-biofeedback tréning.

"Ha ma csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit."

Számos információt lehet ebben a témában találni, a teljesség igénye nélkül, általános összegzés található a lentiekben az értelmileg és tanulásban akadályozottak csoportjáról gyógypedagógiai szempontból kiemelt tünetcsoportok megemlítésével.

A coaching egy olyan fejlesztőmódszer, amely segít feltárni a lehetőségeket. Célja, hogy a kliens (legyen az gyermek vagy felnőtt), a legjobbat tudja kihozni magából azon a területen, ahol fejlődni szeretne (például időgazdálkodás, karriercél elérése). A szemléletmódjának üzenete az, hogy mindenki meg tudja találni a saját kihívásaira a saját...

A módszert Nicole Pascher háromgyerekes anyuka és fitneszedző dolgozta ki, Kangáról, a Micimackó kengurumamájáról nevezte el. A szülést segítő és megkönnyítő relaxin és oxitocin hormonok a terhességet követően még 5-6 hónapig fellelhetőek a a szervezetben, melyek kilazítják a szalagokat és ízületeket. A gyakorlatok elsajátításakor kiemelt szerepet...

A természetes helyzetekben történő nyelvelsajátítás sikerének érdekében ajánlom Csiszár Rita Két- ​és többnyelvű gyermeknevelés a mindennapokban című könyvét. Azokat az eseteket mutatja be, amikor a gyermek már a családban, vagy egy idegen nyelvű környezetben kerül kapcsolatba egy vagy több új nyelvvel.