A coach munkássága

2021.02.12

A coaching egy olyan fejlesztőmódszer,  amely segít feltárni a lehetőségeket. Célja, hogy a kliens (legyen az gyermek vagy felnőtt),  a legjobbat tudja kihozni magából azon a területen, ahol fejlődni szeretne (például időgazdálkodás, karriercél elérése). A szemléletmódjának üzenete az, hogy mindenki meg tudja találni a saját kihívásaira a saját megoldását. 

                                            Hogyan?

A coachcsal eltöltött idő során főként célzott kérdések támogatják a megoldáshoz vezető utat, de ez csak egy az eszközök közül, tesztek, játékos feladatok is tárnak fel új nézőpontokat, aminek eredményeképpen a kliens kimozdul a megszokott gondolkodási mintáiból, rátalál a megoldásra.

Lehet kezelni például viselkedésben megnyilvánuló akadályokat, egy iskolakezdés, költözés, óvoda/iskolaváltás, válás, önbizalomhiány, társas kapcsolatok nem megfelelő alkulása is okozhat elakadást, melyben jól jöhet egy coach segítsége.

Mindez történhet egyéni vagy csoport módon, az egyéni egy-másfél órás ülésekre kéthetente kerül sor, hiszen időt szükséges hagyni a gyakorlatba való átvitelre. Általában hat-nyolc alkalom elég ahhoz, hogy komoly előrelépés történjen azon a területen, amin éppen dolgozunk.  • Nem a múltra összpontosít, hanem a jelenben dolgozik és a jövőre fókuszál.
  • Nem tanácsadás, és nem pszichológusi mélylélektani munka, hanem támogatása azon önismereti, és kompetenciafejlesztő folyamatoknak, mely által a kliens saját maga lesz képes felismerni a számára legmegfelelőbb megoldást.
  • A folyamatos visszajelzések, pozitív megerősítések és az új minta elsajátítása után a coach feladata véget ér, a kívánt célt elérte a gyermek vagy a felnőtt.

                        Üzleti, magánéleti és karriercoaching! 

                                 Nyelv: angol, holland, magyar.